Laatste 11
appartementen beschikbaar!

Kies nu uw favoriete woning(en)

Duurzaam en energiezuinig

Welk appartement u ook koopt in Scala, duurzaamheid stond bij het ontwerpen voorop. Het energieverbruik van de woning voldoet aan de huidige eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Door een optimale isolatie en kierdichtheid gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Tegelijkertijd zorgt een gebalanceerd ventilatiesysteem voor voldoende frisse buitenlucht. Door de toepassing van warmteterugwinning (WTW) kost ventileren overigens bijna geen energie en de CO2-regeling zorgt ervoor dat er niet meer geventileerd wordt dan nodig is. En om alles nog duurzamer en energiezuiniger te maken werken we in Scala met Warmte Koude Opslag (WKO). 

WKO: het summum van een all-electric installatie
Uw appartement wordt gasloos. Dan zijn er bij nieuwbouw verschillende oplossingen mogelijk. De Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie is een klasse apart. Deze hoogwaardige installatie is de meest duurzame installatie voor het verwarmen en koelen van een gebouw. Het kent bovendien veel voordelen voor de gebruiker. Daarmee heeft Scala een voorsprong op veel andere nieuwbouwprojecten in de omgeving:

Zuiniger in gebruik
Het energiegebruik van installaties met een gesloten bron warmtepomp is circa 6% zuiniger dan met de vaker gebruikte lucht-water warmtepompen. Voor u betekent dit op jaarbasis een flink voordeel op uw energiekosten.

Geen buitenunits
Anders dan bij lucht-warmtepompen staat er bij Scala geen ontsierende, onderhoudsgevoelige, geluid producerende installatie op de daken. Dit zou niet alleen ten koste gaan van de esthetiek van de groene daken, maar ook het vervelende gebrom en hogere onderhoudskosten zouden ongewenste bijeffecten zijn.

Bodem als eindeloze energiebron
Scala’s WKO-installatie haalt haar warmte en koude uit bodemlussen in de grond. Dit zorgt voor een eindeloze bron aan energie die ook nog eens veel voordeliger is dan die uit de lucht. Het systeem zorgt voor verwarming, warm tapwater én koeling. Het is dus een zeer duurzame en voordelige all-electric installatie. Bovendien hoeven gesloten bronnen doorgaans niet vervangen te worden, waardoor u op termijn geen vervangingskosten aan dit systeem maakt.

Zeer efficiënt verwarmingssysteem
Voor het verwarmen van de woning en het warme tapwater gebruiken we een warmtewisselaar die meer warmte levert dan er aan elektrische stroom in gaat. Bij elk deel elektrische energie komen er twee tot drie delen energie uit de bodem. Door de goede isolatie van woningen kan de warmte er ook minder makkelijk uit.

Onbeperkt koelen zonder kosten
Het gesloten bodemsysteem kan in de zomer omgekeerd bijna gratis vloerkoeling leveren. Hiervoor draait alleen een circulatiepomp. Zo blijft de temperatuur in uw woning ook in de zomer aangenaam. En dat zonder geluid producerende buiten-unit. Lucht-water warmtepompen gebruiken kostbare stroom om de warmtepomp koelte te laten produceren.

Dat voelt goed!

Alle woningen hebben een prettig binnenklimaat. De overstekken zorgen in de zomer voor de nodige zonwering in de woning en een WKO-installatie met bodemlussen zorgt voor vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Het scheelt echt wel een paar graden als het buiten heet is. Dat kan net het verschil maken in de zomers van tegenwoordig. Uw energiezuinige appartement van Scala is uw thuis voor de toekomst. Een fijne plek waar u zonder problemen vele jaren zorgeloos kunt genieten. 

Bijdragen aan leefbaarheid

En er is meer… Want bij Scala hebben we op niveau van de voetprint van het gebouw gekozen om met een kleiner bouwoppervlak ruimte te maken voor meer groen om het gebouw. En die nadruk op groen hebben we vervolgens ook naar boven toe doorgetrokken. Natuur integreren in bebouwing heeft niet alleen een positief effect op de woonervaring maar ook op flora en fauna. Het gaat bovendien de opwarming van de stedelijke gebieden tegen en kan water bufferen waardoor je overbelasting van het riool tegengaat. Ook dit past in onze visie van duurzaam bouwen.

Verkoop gestart!

Schrijf u nu in op uw favoriete woning(en)!