Appartementencomplex aan Erasmuslaan 'eind 2025' gereed

Na vier jaar plannen gaat bouw van Scala van start

Schermafbeelding 2024 03 25 155642

De oorlog in Oekraïne, de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Het zat de bouw van appartemen­tencomplex Scala, op de plek van het voormalige gezond­heidscentrum, niet mee. Maar inmiddels heeft ontwikkelaar Jaap Adam groen licht. Nog in 2025 moet het klaar zijn. 

Timo van de Kasteele 

Bergen op Zoom 
Na bijna vier jaar van plannen ma­ken gaat begin volgende maand de bouw van appartementencomplex Scala echt van start. Bij de gemeente zijn afgelopen weken geen bezwa-ren binnengekomen tegen het bouwplan van ontwikkelaar Jaap Adam, van Adam Vastgoed.  "We starten nog deze maand met de ontmanteling van het voorma­lige gezondheidscentrum", zegt Adam, die uitkijkt naar de bouw. "Naar verwachting kan eind mei de eerste funderingspaal de grond in, zodat we hopelijk eind 2025 kunnen opleveren." Ondertussen loopt de verkoop van het complex gestaag door. Ruim 80 procent is verkocht. Van de 53 appartementen zijn er op dit moment nog tien woningen be­schikbaar. Die variëren in prijs van 360.000 voor een appartement van 85 vierkante meter tot 530.000 euro voor ruim 120 vierkante meter.

Het gebouw dat tegenover het  toekomstige Residence Mazairac aan de Erasmuslaan komt, krijgt zes verdiepingen met een maximale bouwhoogte van 21 meter. Adam ontwikkelt het complex samen met Klunder Architecten uit Rotterdam en bouwbedrijf Aan de Stegge uit Roosendaal. 
Hoewel de bouw nu daadwerke­lijk begint, ging de ontwikkeling

"We zaten in the perfect storm"
-Jaap Adam, ontwikkelaar en eigenaar bij ADAM Vastgoed

niet van een leien dakje. ,,We zaten in the perfect storm", blikt Adam te­rug. ,,Het begon met de oorlog in Oekraïne, met torenhoge inflatie en fors stijgende hypotheekrente tot gevolg. Dat had zijn weerslag op het koperspubliek." Daar komen de plannen van de gemeente voor een asielzoekers­centrum (azc) aan de Jacob Obrechtlaan plus overlast veroor­zakende dak- en thuislozen nog eens bovenop. ,,Door die ontwikke­lingen hebben we potentiële ko­pers zien afhaken."

Daklozen 
Terwijl veel collega-ontwikkelaars alleen al vanwege de oorlog in Oekraïne bouwplannen in de ijs­kast zetten, gaat Adam stug door. ,,Dat moest wel", zegt hij. ,,We had­den al heel wat woningen ver­kocht." Terugkijkend is hij blij met dat besluit. 
Want Adam weet dat de dak- en thuislozenopvang aan de Zuid­Oostsingel op termijn verkast. De ontwikkelaar heeft het pand tegen­over fietsenzaak De Mooij sinds en­kele jaren in bezit en heeft op die plek plannen voor een nieuw ap­partementencomplex. ,,Het is wachten tot de gemeente een alter­natieve locatie heeft gevonden, dan kunnen we daar hopelijk ontwik­kelen." 
Voor nu richt hij zijn pijlen op de afronding van Scala Health op de begane grond. Veel huurders van het voormalige gezondheidscen­trum verhuizen mee. 

Verkoop gestart!

Schrijf u nu in op uw favoriete woning(en)!