Een plek met potentie

Projectontwikkelaar Jaap Adam van ADAM Vastgoed zag vijf jaar geleden de potentie van de locatie, nam haar over van woningcorporatie Stadlander en zet nu alles op alles om zijn droom te realiseren. “Ik geloof in vastgoed met een maatschappelijke impact. Doordacht ontwikkelen kan een substantiële bijdrage leveren aan de vitaliteit van een woonomgeving.”

Deel dit verhaal op:

Duurzaam, stijlvol en van alle gemakken voorzien

Scala wordt wat de ontwikkelaar betreft de katalysator om van deze omgeving een fantastisch woongebied te maken. “Met Scala willen we iets unieks realiseren in Bergen op Zoom. Klunder Architecten gaf een geslaagde invulling aan mijn visie. Ik kan niet wachten om de tekeningen met jullie te delen! Met 20 verschillende woningtypes, variërend van 58 tot 194 vierkante meter, is er echt voor ieders wat wils. Alle appartementen krijgen een ruim balkon van minimaal 11m2, dat is bijna het dubbele van de minimale eis uit het bouwbesluit. En veel appartementen hebben een nog riantere buitenruimte, tot wel meer dan 100 vierkante meter!”

Veel groen in de buitenruimte

Landschapsarchitect De Stijlgroep maakte voor de buitenruimte een ontwerp met veel groen. “Zo worden de balkons ingericht meer dan 200 vaste bloembakken. De dakterrassen worden voorzien van plantvakken met ruimte voor meerstammige bomen. De patio op de eerste verdieping wordt een groene parkachtige binnentuin en in overleg met de gemeente en het naastgelegen wooncomplex Plein XIII willen we ook aan de voorzijde de straat en het groen parkachtig inrichten. De huidige Louis Porquinlaan wordt daarbij omgevormd tot een slingerend pad waar de auto te gast is.”

Bouwen met de wens van de klant in ons achterhoofd

De ontwikkelaar werkt met bewezen partners aan Scala. “Ik werk graag met bedrijven die net dat stapje harder lopen. Zoals installatieadviesbureau KVMC, een expert op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen willen we energiezuinige woningen, maar ook het beheer moet praktisch blijven. De installatie wordt zo uitgevoerd dat de woonlasten en onderhoud zo laag mogelijk zijn. Dan is er aannemer ADSR. Samen kijken we hoe we al deze ambitieuze plannen waar kunnen maken. Zeker in deze tijd is het borgen van kwaliteit en realiseerbaarheid erg uitdagend. Gelukkig is ADSR een zeer bekwame bouwpartner en versterken we elkaar in dit proces. En tenslotte is daar BAAS makelaars. Zij houden ons scherp. Ze kennen de markt en wensen van de klant. Samen zorgen we ervoor dat de kopers en omwonenden goed geïnformeerd blijven. Het is gewoon superleuk om met alle professionele partijen toe te werken naar een prachtig eindresultaat: Scala, waar je oprecht woont op niveau!”

Verkoop gestart!

Schrijf u nu in op uw favoriete woning(en)!