"Genieten van het goede leven!"

Scala, een tijdloos ontwerp waarin alles klopt. Waar architectuur en groen in perfecte harmonie zorgen voor een uitzonderlijk leefklimaat. Waarin is nagedacht over de toekomst voor de bewoners én hun portemonnee. En wat een plaatje is om naar te kijken. Een uitdagende opdracht, én een hele leuke, vinden Sjoerd Berghuis en Paul Cardinaal, de architecten van KLUNDER Architecten uit Rotterdam, die tekenden voor het ontwerp.

Deel dit verhaal op:

Veel kwaliteit van wonen

Het architectenbureau bestaat al ruim 44 jaar en maakt ontwerpen door het hele land. “Je herkent onze ontwerpen aan hun tijdloze architectuur. Ruim en doordacht, woningen waar mensen zich fijn in voelen. We zorgen bijvoorbeeld voor veel daglicht, ruime buitenruimten en integreren beplanting in het ontwerp, waardoor je - zonder tuin - toch veel kwaliteit van wonen hebt”, licht Paul de werkwijze van zijn kantoor toe.

Puzzelen

“We worden vaak benaderd voor de wat complexere opdrachten, waar we door te puzzelen hele efficiënte oplossingen bedenken. Dit is ook het geval bij Scala. Hier hebben we op niveau van de voetprint van het gebouw niet gekozen om de maximale grenzen op te zoeken, maar om met een kleinere voetprint juist ruimte te maken voor meer groen om het gebouw. Het effect is dat je straks een veel prettiger beeld krijgt als je het parkachtig ingerichte entreegebied betreedt. Dat draagt bij aan een gevoel van welbevinden en luxe.”

Natuur integreren

“En die nadruk op groen hebben we vervolgens ook naar boven toe doorgetrokken met een prachtige patio, groene daken, grote plantvakken en vele vaste bloembakken. Dit komt voort uit de verplichting die we als architect voelen om te zorgen voor het maximale wooncomfort voor toekomstige bewoners. Ieder mens heeft bepaalde basisbehoeftes om zich prettig te voelen, zoals behoefte aan natuur. Aan ons de taak om dat mee te nemen in het integrale ontwerp zonder de toekomst uit het oog te verliezen. Het één kan het ander versterken. Natuur integreren in bebouwing heeft een positief effect op de woonervaring, op flora en fauna, het gaat bovendien de opwarming van de stedelijke gebieden tegen en kan water bufferen waardoor je hittestress tegengaat.”

Opvallende belijning

Scala kreeg voor Bergen op Zoomse begrippen een opvallend ontwerp en een chique uitstraling. “De woonverdiepingen worden gekenmerkt door een horizontale belijning met terrassen die rondom doorlopen, aangekleed met vaste bloembakken die zorgen voor sfeer en privacy. De gevels krijgen onderhoudsvrije houten gevelbekleding in een beige-grijze tint, wat een mooi samenspel vormt met het stoere en robuuste metselwerk van de begane grond. Het geheel oogt warm en vriendelijk. met de speelse gaten in het dak en de glazen balustrade komt de gelaagdheid van het ontwerp goed tot zijn recht.”

Aangenaam binnenklimaat door slim ontwerp

Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de verschillende woonwensen zijn er verschillende woningtypes bedacht. “Van een leuke studio voor iemand die bijvoorbeeld vaak op vakantie gaat, tot prachtige penthouses met een zee aan buitenruimte. Alle woningen hebben een goed binnenklimaat. De overstekken zorgen voor zonwering en een warmtepomp met bodemlussen zorgt voor verwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Het scheelt echt wel een paar graden als het buiten heet is. Dat kan net het verschil maken in de zomers van tegenwoordig.”

Mooie binnenkomer

“De centrale hal krijgt een chique look en wordt uitgerust met een aparte postkamer, een pakketsysteem en handige lockers. Bewoners kunnen bijvoorbeeld een melding op hun telefoon krijgen als er een pakketje is afgeleverd en kunnen de lockers openen met een tag. Ronduit praktisch zijn de collectieve fietsenstalling en scootmobiel ruimte. Je vindt in het gebouw geen donkere bergingsgangen. Iedere woning krijgt een eigen berging in het appartement voor de koffers en de kerstspulletjes. Daar hoef je dus niet het hele gebouw mee door.”

Gezond en vitaal

“Op de begane grond wordt invulling gegeven aan het Health & Sports concept met functies die aansluiten bij de behoeftes van de toekomstige bewoners. Hoe fijn is het om zo dichtbij huis gebruik te kunnen maken van sportfaciliteiten, een yogalesje te kunnen volgen of de fysio te bezoeken. Dat draagt niet alleen bij aan gezond en vitaal oud worden, maar ook is het een plek om medebewoners te ontmoeten en samen iets leuks te doen. Wie hier komt wonen, gaat echt genieten van het goede leven. Daar ben ik van overtuigd!”

Verkoop gestart!

Schrijf u nu in op uw favoriete woning(en)!