We helpen dromen van mensen te realiseren

Wie een nieuwbouwwoning wil kopen, komt al snel aan tafel bij een hypotheekadviseur. Kopers van een woning in Scala kunnen hiervoor met een gerust hart terecht bij De HypotheekFactory. Door hun onafhankelijke rol kunnen ze echt een verschil maken. Het jonge gedreven team helpt je met kennis van zaken bij het vinden van een hypotheek die naadloos past bij je financiële situatie. Ze staan goed bekend en krijgen aan de lopende band mooie reviews van blije klanten.

Deel dit verhaal op:

Met hart en ziel

De HypotheekFactory is een financiële dienstverlener in Bergen op Zoom. Eigenaar en adviseur Adem Altun doet er alles aan om de financiële belangen van zijn klanten voorop te stellen en deze te behartigen. “We adviseren en bemiddelen op het gebied van hypotheken en verzekeringen, maar eigenlijk helpen we dromen van mensen te realiseren. Met hart en ziel zetten we ons in voor onze klanten. We vinden het belangrijk dat een klant financiële rust en vrijheid ervaart. Een nieuwe woning mag nooit gaan aanvoelen als een molensteen om je nek. We adviseren daarom graag over hypotheekvormen en verzekeringen die passen bij de persoonlijke situatie van de klant. We kijken daarbij niet alleen naar de huidige situatie, maar ook naar toekomstplannen. Zo kan de huizenkoper met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Geen zorgen

“Om klanten zo goed mogelijk te adviseren gaan we het liefst een langdurige relatie met hen aan. Alleen door elkaar goed te leren kennen, kunnen we iemand optimaal bijstaan als betrouwbare partner in financiële zaken. We hebben een klein hecht team en bestaan sinds 2020. We nemen onze klanten graag al het werk, maar vooral ook alle zorgen rondom het verkrijgen van een hypotheek uit handen. Ze kunnen bij ons rekenen op onafhankelijk en eerlijk advies.”

De beste deal

Altun onderhandelt voor zijn klanten alsof het zijn eigen geld betreft. Hij neemt gedetailleerd de contracten en voorwaarden door. “Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf en betalen onze klanten de juiste prijs. Daarbij werken we ook nog eens enorm snel. Want we weten dat vaak elk uur telt bij het kopen van een huis.” Voor een adviesgesprek neemt hij juist alle tijd. En het mooie is: dat mag wat hem betreft ook 's avonds of in het weekend. “We houden sowieso van korte lijntjes. Je kunt ons bellen, 24/7 appen, thuis afspreken of bij ons op kantoor. En natuurlijk is videobellen ook een optie. Het kennismakingsgesprek is bij ons overigens altijd gratis en geheel vrijblijvend.”

Uitgebreide analyse

“Tijdens dit uitgebreide oriëntatiegesprek maken we een berekening van de maximale leencapaciteit. Ook bekijken we de huidige hypotheeksituatie, berekenen we de opbrengst van de verkoop van een eventuele huidige woning met overwaarde en becijferen we wat nodig is als hypotheek voor de nieuwe woning. We kijken of het mogelijk (en aantrekkelijk) is om de huidige hypotheekrente mee te nemen naar de nieuwe hypotheek, welke voorwaarden er van toepassing zijn en welke service en mogelijkheden de verschillende geldverstrekkers bieden. Daar rolt vervolgens een compleet advies uit. Besluit de klant de woning te kopen, dan kunnen we de aangeboden financiering voor hem vastleggen.”

Seniorenregeling

De hypotheekadviseur wil benadrukken dat leeftijd geen rol speelt bij het aangaan van een hypotheek. “Er is namelijk een speciale regeling voor senioren waardoor het mogelijk is om een hypotheek te krijgen. Binnen deze regeling wordt er anders getoetst bij het aanvragen van de hypotheek. hierdoor is het op latere leeftijd toch haalbaar om een nieuwe woning te kopen.”

Aankoop nieuwbouwwoning

Bij het kopen van een nieuwe woning werkt een hypotheek net even anders dan bij een bestaande woning. “Je betaalt als koper bouwrente tijdens de bouwperiode. Deze kun je laten meefinancieren in je hypotheek. En de hypotheek wordt in fases aan de aannemer uitbetaald vanuit een bouwdepot. Elke keer wanneer een stuk van de bouw klaar is, mag de aannemer dat deel factureren. Dat betekent dat naar mate de bouw vordert, je hypotheeklasten toenemen. Wie ook nog een hypotheek op zijn oude woning heeft, betaalt dus tijdelijk dubbele woonlasten. Dit kun je uit eigen middelen betalen, of meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Je hebt één voordeel: de rente op beide woningen is aftrekbaar voor de belasting.”

Drie tips van De HypotheekFactory voor kopers van Scala:

  1. Ga goed voorbereid in gesprek met je hypotheekadviseur. Zorg dat je alle gegevens over je huidige hypotheek en financiële situatie bij de hand hebt. Voer dit gesprek voordat je een keuze maakt voor een woning!
  2. Bij nieuwbouw zijn de energielasten zeer laag. Maak de som, misschien zijn je maandlasten voor de hypotheek wel wat hoger, maar ben je door de lagere lasten maandelijks toch voordeliger uit.
  3. Sommige geldverstrekkers bieden korting op de hypotheek als je een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt. Vraag hiernaar bij je hypotheekadviseur!

Verkoop gestart!

Schrijf u nu in op uw favoriete woning(en)!